Quan l’exercici físic és una necessitat, la qualitat és el principal |
9216
post-template-default,single,single-post,postid-9216,single-format-standard,mkd-core-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,burst-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Els beneficis de la pràctica d’exercici físic són ja evidents, des dels més obvis com el control de pes o la prevenció de problemes cardíacs a altres menys coneguts com mitigar els efectes secundaris de la quimioteràpia.

Però en aquest article volem anar una mica més enllà. Existeix evidència científica sobre la majoria de patologies comunes en les quals l’exercici físic ha demostrat ser un tractament eficaç, i complementari als tractaments farmacològics.

[edgtf_section_title title_text=»¿I qualsevol exercici físic?» highlighted_text=»En qualsevol centre de fitness?» icon_pack=»font_awesome» fa_icon=»»]

No! S’ha demostrat que mitjançant l’exercici físic podem protegir-nos de determinades malalties, però hem de realitzar-lo de una manera concreta, tal com l’evidència científica ens ensenya en cada cas.

Un exemple clar el trobem en la fibromiàlgia, ja que l’exercici físic pot reduir el dolor. Però només si aquest exercici físic s’ajusta a les «dosis» que aquesta persona necessita. Altres exemples els trobem en malalties com l’osteoporosi, l’artrosi i l’artritis, típiques de l’envelliment i que mitjançant l’exercici físic personalitzat s’aconsegueix millorar la mobilitat, la força, disminuir el dolor … en definitiva, millorar la qualitat de vida.

El major exemple de tots el tenim amb el tractament del càncer. Jesús Abraira, el nostre expert en exercici físic i càncer, ens explica que l’exercici físic ha de formar part de la prevenció. Ha d’estar present en el tractament des de la detecció, durant i després de la quimioteràpia, i després de la intervenció quirúrgica. Per descomptat, sempre sota l’observació mèdica, ja que és el metge i la tolerància del pacient que decideixen si es realitza o no exercici físic.

 

ejercicios-para-fibromialgia

Hi ha moltes malalties que tenen com a factor comú l’aparició de fatiga. Ja sigui per la pròpia malaltia, pel tractament o per un conjunt de factors. En aquests casos, «la dosi» correcta és el que diferencia que aquesta persona pugui millorar i disminuir la seva percepció de fatiga.

Amb tot això, podem afirmar que la clau de l’èxit la trobem en la personalització de l’exercici i en la determinació de «la dosi» exacta. Segons les publicacions de l’American College of Sports Medicine, l’Exercici és medicina, de manera que l’exercici s’ha de tractar com un tractament farmacològic, correctament mesurat i dosificat.

Per això, Anna Santamaria, Graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i especialitzada en Exercici Físic per a la Salut, ens explica l’experiència en Bnefit Center.

Ens enfoquem a persones que necessiten d’un tractament específic que en un centre de «Esport per a tots» no tenen cabuda. Nosaltres ens centrem en persones amb patologies i / o lesions que necessiten de programes complexos amb un seguiment per garantir una adequada progressió.

[edgtf_section_title title_text=»¿I quina experiència» highlighted_text=»ens pot relatar?» icon_pack=»font_awesome» fa_icon=»»]

Ens aclareix Roger Chimisanas, director de Bnefit Center, que tot i ser un projecte amb una trajectòria de 2 anys, però amb un equip professional amb més de 10 anys d’experiència, el que més li sorprèn és veure persones que entren amb cadira de rodes o crosses i milloren fins a aconseguir el seu objectiu de caminar. Millorar fins al punt que, en períodes de temps més aviat curts, poden córrer. Tot això gràcies a la feina ben gestionat de metge, fisioterapeuta i especialista d’exercici físic, sense oblidar el més important, que és la constància i perseverança del pacient.

Ens hem adonat que el nostre client necessita d’un tracte més especialitzat, i per això, a part de les classes grupals (6-8 persones), s’ha creat un producte on el client aconsegueix l’especialització d’un entrenament personal però al preu de una quota, en diem SpeciFit.

[edgtf_section_title title_text=»I com» highlighted_text=» ho conseguim?» icon_pack=»font_awesome» fa_icon=»»]

Mitjançant un programa basat en algoritmes, vam aconseguir crear programes molt específics per a cada persona. Després d’una valoració inicial el programa dicta una planificació d’exercici físic a seguir que es revisés trimestralment, aquesta serà «la dosi».

El client portarà aquest treball amb un tècnic especialista. Cada tècnic estarà amb un màxim de 3 persones a cada sessió, d’aquesta manera aconseguim un tracte molt proper i un programa que no dóna peu a l’error.

Anna Santamaria
No Comments

Leave a Comment